Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bajnoki nyitány

2008.01.02

1. forduló

 

Megkezdődött a női vízilabda bajnokság 2007/2008-as idénye. A papírformának megfelelően sima dunaújvárosi győzelemmel.

Dunaújvárosi Főiskola Elco – BVSC 15:1 (3:1, 3:0, 3:0, 6:0)Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 100 néző. Játékvezetők: Marjay Zs., Ifj. Székely B.

Dunaújvárosi Főiskola Elco: Brávik H. – Varga 2, Sipos, Szücs 1, BENKŐ 2, Brávik F. 1, POSZKOLI 2. Csere: Kasó (kapus), Callahan, Zsámbok, BERTA 3, Huszka, JANCSÓ 3, Kovács 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Szilágyi – Csabai, Bodor 1, Hetting, Gruber, Virágh, Márki. Csere: Baranyi (kapus), Ajbester, Béki, Tóth, Csavajda, Somhegyi, Dolnay. Vezetőedző: Tóth Endre.

Kiállítások: 7, illetve 9.

Ötméteresek: 1/2 illetve 0/0.

Hosszú perceken át, bár jónéhány ziccert kialakított, mégsem tudott hálóba találni a házigazda. A gátat végül a 4. minutumban Poszkoli törte át. A rendkívül fiatal vendégek ugyan még 0:2-nél szépítettek, ám ezt követően már nemigen jutottak szóhoz. A főiskolások Brávik F. révén kétszer tesztelték a felső lécet is. A folytatásban szépen lassan belelendültek a dunaújvárosiak, még Varga kihagyott ötméterese és Brávik F. újabb kapufája sem hagyott nyomokat. A nagyszünet után a változatosság kedvéért Huszka, Callahan majd Jancsó döngette meg a kapufát, ám az újabb, “szokásos” góltrióval már kilenc találatnál jártak a hazaiak. Főkén Varga két hatalmas hálószaggatója volt élményszámba menő. A záró felvonásban elsősorban a két új dunaújvárosi szerzemény csillogott. Az Egerből visszatért Berta és a Dominotól igazolt Jancsó egyaránt két-két góllal örvendeztette meg csapatát. Ráadásként a szerencsével hadilábon álló Brávik F., egy újabb lécre lőtt labda mellett, már be is talált. A két együttes, a várakozásoknak megfelelően, nem volt egy súlycsoportban.

Mihók Attila: Túlságosan hamar akartuk ezt a meccset eldönteni, ez még a fiatalság számlájára írható. Tulajdonképpen minden játékos igazolta döntésem helyességét, gondolok itt az új embereinkre is. Más kérdés, hogy ezt a formájukat tudják-e majd hosszútávon állandósítani. A kapott gólok számát tekintve jó mérkőzést játszottunk, de a további feladataink is világosan látszanak.

Berta Blanka: Nagyon örülök annak, hogy bekerültem a csapatba, és szerencsére elég jól is ment a játék, így az első mérkőzésen.

Tóth Endre: Körülbelül 50%-os teljesítményt nyújtottak játékosaim, de még a száz is kevés lett volna. Két nehéz meccsük következik még a bajnokság elején, utána jönnek a számunkra elvileg verhető ellenfelek, de ez a játék ott is kevés lesz.

Bán Balázs